Klimaaktivist på fuld tid

Jævndøgn er d. 21. september og det er idag. Det er også idag jeg begiver mig ud på en ny rejse som klimaaktivist på fuld tid. Det har boblet under overfladen i et stykke tid, hvor jeg har ønsket at gøre mere for vores fremtid på kloden.

To eller måske tre begivenheder har givet mig det sidste skub.

For det første havde vi i 2019 i Danmark et folketingsvalg med klima højt på dagsordenen. Her godt et år senere er der for mig at se brug for at holde regeringen med Mette Frederiksen i spidsen fast på vælgernes krav om en hurtig grøn omstilling af samfundet frem mod CO2 neutralitet.

For det andet har jeg – ironisk nok på grund af situationen med Corona-nedlukning i mange lande og deraf følgende rejserestriktioner og forbud med store forsamlinger – kunnet følge træning online til at blive Climate Reality Leader.

I ugen fra d. 28. august til d. 3. september var der klimaundervisning og netværksdannelse for fuld skrue frem til at jeg d. 10. september kunne modtage mit certifikat. Siden jeg så Al Gores dokumentar “An Inconvenient Truth” for snart 10 år siden, har jeg fulgt Climate Reality, og nu står jeg selv med en stafet i hånden til at løbe klimakampen videre baseret på veldokumenterede data om såvel krisen som løsningerne.

Og ja: det ser virkelig slemt ud lige nu med rekordstore skovbrande i Californien og afsmeltningen af gletsjere i Grønland. Med ny viden i baggagen vil jeg bare sige: der er fredelige, retfærdige veje og mangfoldige midler til at vi kommer i mål med Parisaftalen fra 2015 om højst 2 graders temperaturstigning på Jorden. Jeg håber så, og det især for vores natur og den mest udsatte af jordens befolkning, at vi kan bøje temperaturkurven helt, så stigningen begrænses til 1,5 grader.

Under alle omstændigheder skal vi igang NU!

Jeg kan tilbyde foredrag med dialog og diskussion om klimakrisen og vores muligheder nu og i nær fremtid. Jeg håber at vi kan mødes og lære af hinanden, begejstre hinanden og forhåbentlig også grine sammen. Jeg er naturligvis i gang med selv at omlægge mit liv til et med mindre klimaaftryk og skal til at lave grøn mad – hjælp!

Følg min blog og del og kommenter gerne på Facebook, Twitter, Linkedin … osv.. Denne side bruger i øvrigt ingen cookies, så dit privatliv skulle ikke være i fare her.

Med venlig hilsen
Theo Askov

P.S: den tredje motivation var nok, at jeg er uddannet som miljøingeniør indenfor renere teknologi. Det, jeg var bedst til, når det kom til lønarbejde, viste sig dog at være web-programmør/softwareudvikler. Det har jeg så levet af i 20 år. Måske fortsætter jeg med det eller finder en måde at kombinere klima og it. Mit næste skriv bliver om søgemaskinen Ecosia. Det er lidt i den boldgade, faktisk, og jeg håber, du vil læse med.

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *